Provtagning för covid, Region Halland

Behöver jag kontakta vården?

Du behöver bara kontakta din vårdcentral eller 1177 om du känner dig mycket sjuk. Åk inte direkt till en vårdmottagning.

Här kan du få reda på vilken hjälp som behövs, innan du ringer eller på annat sätt kontaktar vården. Svara på frågorna för att se hur du kan ta hand om dig själv eller om du behöver kontakta vården. Till frågetest corona/covid-19

Provtagning

Från och med den 17 juni kan alla med symtom på covid-19 provta sig. Via 1177.se bokar du tid och plats för provtagning som sedan sker vid särskilda provtagningsbussar. Provet visar om du har en pågående covid-19-infektion och du tar det på dig själv.

Boka provtagning på 1177: Självprovtagning covid-19 Halland

Så går det till:

Du som är över 18 år och har symtom på covid-19 loggar in på 1177.se och bokar tid och plats för provtagning. Provtagningsbussar finns uppställda i varje kommun. Det är mycket viktigt att du tänker på att inte åka kollektivt till provtagningsplatserna, eftersom du har symtom och kan smitta andra.

Om du behöver vård

Är dina symtom sådana att du behöver vård – sök vård på vanligt vis. Om du är patient och har symtom på covid-19 kommer du erbjudas provtagning och omhändertagande i den ordinarie vården.

Självprovtagning

Vid provtagningsbussen får du ett provtagningspaket och du tar provet på dig själv på plats vid bussen. Provet tas i näsa och svalg med en provtagningspinne. Du får tydliga instruktioner. Provet lämnar du till provtagningsbussen.

Du får ditt provsvar via 1177 Vårdguidens e-tjänster inom två dagar. Om provsvaret visar att du har en pågående covid-19-infektion har du möjlighet att boka en telefontid för mer information. Du får också skriftliga förhållningsregler.

Om du inte har möjlighet att logga in på 1177.se kan du ringa Pandemimottagningen för att få hjälp med bokning, tfn 010-47 619 13.